Четирима от „Комодор” стартират на европейското по водна топка

Спорт

31-08-2024, 12:25

Снимка:

Българска федерация по водна топка

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шестнайсетте най-добри отбора в Европа ще се борят за трофея в Бургас от 1 до 3 септември.

Четирима състезатели от „Комодор” (Варна) – Младен Димитров, Богдан Траянов, Живомир Добрев и Владимир Станков, стартират участието си с националния отбор на европейското първенство по водна топка за 19-годишни мъже. Шестнайсетте най-добри отбора в Европа ще се борят за трофея в Бургас от 1 до 3 септември.

България е в група със Словения, Чехия и Румъния. Първият дуел на трикольорите е на Парк Арена ОЗК срещу Словения в неделя от 19,30 ч. В понеделник и вторник, отново в същия час българите излизат съответно срещу Чехия и Румъния.

В навечерието на еврошампионата националите, водени от треньорите Ивайло Пачалиев и Николай Райков, направиха подготвителен лагер в Кранево. Седмица прези старта на турнира там се готви и селекцията на Турция, срещу която нашите момчета изиграха няколко контроли.

Междувременно стана ясно, че четирима състезатели от „Комодор” са получили повиквателна за националната селекция на Жарко Петрович във възраст 16.

Христо Делчев, Стефан Димитров, Владимир Станков и Дениз Каракашев ще вземат участие в предстоящия подготвителен лагер на националния отбор от 11 до 15 септември в Кранево.