Бременна украинка е нападната в центъра на Варна

Крими

20-09-2024, 11:04

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Агресорът е 44-годишен български гражданин.

Пиян мъж е нападнал и ударил 38-годишна бременна украинка в центъра на Варна. Жената е изкарвала прехраната си, свирейки на музикален инструмент. Пиян минувач е започнал да я обижда. Последвал е и удар в лицето. Няколко младежи са се притекли на помощ на пострадалата жена и са задържали нападателя докато пристигне полицейският екип.

„Свирех на бандура – народен украински инструмент, когато мъжът се приближи и просто ме попита откъде съм. Аз му отговорих, че съм от Украйна, от Запорожие. След това той ми каза на ухо: "Ти си от Украйна?" и започна да ме обижда. След това ме удари силно в лицето и се опита да избяга. Веднага оставих инструмента и казах на хората около мен: "Моля, задръжте този човек". След това се обадих в полицията", разказа потърпевшата Татяна Юрина за екип на НОВА ТВ.

Бременната жена е преживяла силен стрес. Посетила е болнично заведение, за да и бъде направен преглед. За щастие, всичко е наред с плода ѝ.

Главен инспектор към Първо РУ - Варна - Иван Димитров уточнява, че при задържане, мъжът е говорил на руски език. След извършена проверка е установено, че лицето е български гражданин с български паспорт, 44-годишен мъж без криминални прояви. „Задържан е за 24 часа. Започната е проверка за хулигански действия”, казва още Инспектора. Ако бъде признат за виновен, нападателят е заплашен от до 2 години лишаване от свобода или пробация и обществено порицание.