Кръводарителска акция се провежда днес във Варна

Животът

21-09-2024, 11:01

Снимка:

Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя е организирана от Сдружение “Аз вярвам и помагам”

Кръводарителска акция се провежда днес във Варна. Тя е организирана от Сдружение “Аз вярвам и помагам”. Поводът е една година от предоставянето на мобилен пункт за кръводаряване на Районния център по трансфузионна хематология в града. Той беше купен с помощта на Сдружението за събиране на пластмасови капачки.

През годините кампанията е събрала множество дарения за варненски болници, които включват не само медицинска апаратура, не само мобилният пункт за кръводаряване, но и първата уникална детска линейка за града.

"По официална информация от Районния център по трансфузионна хематология са преминали над 1000 души, които са кръводарили. Акцията им продължава всеки път, когато има възможност да излязат на терен, в различни градове, в големи учреждения, в различни фирми. Така че мобилният пункт за кръводаряване се използва доста. И аз съм много благодарен на Районния център по трансфузионна хематология за това, което правят.", коментира Владислав Николов, председател на сдружение “Аз вярвам и помагам”, предаде БНТ.

Варненци могат да дарят кръв в мобилния пункт от до 16:00 часа. Не за първи път има подобна акция за кръводаряване. Точно след една седмица - на 28 септември, във Варна отново ще се проведе акция по събиране на капачки и на стотинки. Средствата от тях ще бъдат предназначени за закупуване на втори мобилен пункт за кръводаряване за Пловдив, Стара Загора и Плевен, както и за други градове от страната.