Избрани Новини
Осигуряват топъл обяд за 300 социално слаби варненци
Желаещите да участват в програмата трябва да попълнят пакет документи за кандидатстване.
Обществена трапезария с безплатен обяд ще заработи тази есен в районите „Одесос“ и "Приморски" във Варна. Капацитетът на двете места, където ще се раздава топлата храна е 300 човека общо. Тази обновена услуга ще се предоставя от Община Варна и от нея имат право да се възползват лица с доход под 578,60 лв. месечно; с доказана липса на доходи и близки; самотно живеещи с минимална пенсия; бежанци; хора, поставени под карантина, както и хора от други уязвими групи по преценка на комисии в районите. Това поясни за Радио Варна Илиян Илиев, отговарящ за социалните политики в централния район „Одесос“.
Трапезарията е разширяване на услугата на сходна програма, работила над десет години, с която хранихме над 130 човека в район "Одесос", отбеляза Илиев. Храната ще се приготвя по специален рецептурник и ще включва първо, второ и хляб. С транспорт, осигурен от община Варна ще се разнася до двата пункта за раздаване: пенсионерския клуб на ул."Черни връх" до ОУ"Елин Пелин") в район "Одесос" и на ул."Драва Соболч" 7А за район "Приморски". Новата услуга ще се осъществява за минимум една година, заяви Илиян Илиев.
Желаещите да участват в програмата трябва да попълнят пакет документи за кандидатстване, който включва:
- Заявление за кандидатстване по образец (на място в сградите на администрацията на район „Приморски“ или район „Одесос“/ ул. "Ст. Караджа" 30);
- Документ за самоличност (за справка);
- Документи, доказващи статуса на лицето или семейството.
Попълнените формуляри за кандидатстване заедно с приложените документи трябва да бъдат подадени лично или чрез упълномощено лице в центъра за административно обслужване на съответната районна администрация. Приемът на документи ще продължи до запълване на капацитета на услугата. След окончателното одобрение на поименните списъци с кандидатите представител на съответната районна администрация уведомява лицата за мястото на предоставяне на услугата и датата, от която започва реализирането на дейността.