Красен Кралев: Защо министърът на спорта Димитър Илиев от ПП/ДБ пробута за шеф на тотото Георги Тарлеков?!

Новините

02-09-2023, 16:07

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ/СДС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Фейсбук профила на бившия министър на младежта и спорта и настоящ депутат от ГЕРБ/ СДС Красен Кралев:

?След бандитите на Руди Гела и некадърниците на Сотир на Весела Лечева, не беше ли редно начело на ТОТО-то да бъдат поставени професионалисти, които поне разбират от нещо?! От какво разбира назначеният от “Промяната” нов шеф на БТС?!
⚠️Новият шеф на Български спортен тотализатор Георги Тарлеков се оказа пробит точно толкова, колкото се очаква от назначение на ПП-ДБ, твърди източник от Агенция „Митници“. Според него, преди години „великият финансист“ е бил изгонен от редицитеим заради корупционни практики.
Времето, прекарано в агенцията, обаче, Тарлеков тактично премълчава в своята професионална автобиография, в която се мъдри лаконичната информация, че на местните избори през 2011 г. е бил член на общинската избирателна комисия в Брезник, показва регистърът на ЦИК.
❌В биографията си Георги Тарлеков премълчава и друг факт – че е бил кандидат-кмет на „Люлин“ от ГЕРБ, но когато научил, лично Бойко Борисов го изхвърлил от листата.
?Най-пикантната история около пишман шефа на Българския спортен тотализатор е, че преди време е бил финансов директор на фирма от обръча на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови – Маргините. Става дума за дружество, което се занимава в бутилиране на минерална вода, откъдето също изхвърчал с 200, отново за плетене на схеми зад гърба на собствениците.
ℹ️Според данните в ГДБОП има цял куп разработки срещу Георги Тарлеков…
⚠️Остава въпросът защо министърът на спорта Димитър Илиев от ПП-ДБ пробута за шеф на тотото този човек?!
 
Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение