Кмет от ГЕРБ на район "Младост" във Варна хвърли оставка заради Портних

Новините

03-10-2023, 19:49

Снимка:

Христо Христов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Много пъти съм изразявал несъгласие с партийни решения, независимо на какво ниво са взети.

Един от най-дългогодишните кметове на ГЕРБ в район "Младост" във Варна - Христо Христов, подаде оставка днес от партията заради кандидатурата на Иван Портних за втори мандат. "Подадох оставка като председател на районната организация на ГЕРБ Младост. Заявявам своята лична и категорична позиция против издигането на кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна, каза Христов.

Много пъти съм изразявал несъгласие с партийни решения, независимо на какво ниво са взети. Неведнъж съм бил против „решения“ с подпис на кмета на Общината, и всички, които ме познават знаят това. Този път на карта е заложено бъдещето на Варна за още четири години. Резултатът за избор на кмет не е предизвестен. Всеки политически актьор в крайна сметка ще понесе последствията от своите многомандатни икономически и лични обвързаности. А Варна има нужда от грижа. Кукловодите обаче доказаха, че не разбират това, а единственото, което ги вълнува е да не се скъсат конците.

Трудно взех решението да подам оставка като председател на районната организация на ГЕРБ. Но в крайна сметка личното ми убеждение е, че не бива да се правят компромиси когато става дума за управлението на Варна в следващите четири години.

Благодаря на хората, които години работиха и градиха заедно с мен. Аз продължавам да работя за район „Младост“ и за Варна, но с коалиция „Алтернатива на гражданите“. Тази коалиция обединява бизнеса, част от големите работодатели на град Варна, които също открито заявяват своето недоволство срещу управлението на Иван Портних. Това е и един от мотивите ми да бъда кандидат за кмет на район „Младост“ от „Алтернатива на гражданите“. Приех да бъда и кандидат за общински съветник от листата на коалицията, подчерта още Христо Христов.