Благомир Коцев: Призовавам г-н Портних да се яви на дебат с мен, в който да кръстосаме мнения и програми

Новините

19-10-2023, 16:38

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Фейсбук профила на кандидата за кмет на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев.

Скъпи варненци,
Споделям с вас позиция, която изразих пред 24 часа като право на отговор по повод абсурдните клевети, които отправи към мен Иван Портних в последните дни. Невидимият иначе кмет свика брифинг за медии насред кампанията. Оставям на вас да оцените арогантността на това да не ходиш на работа, но да караш журналисти да идват при теб на крак, за да свършат своята.
‼️ Ето и пълния текст без редакция, публикуван в медията:
"Възползвам се от правото на отговор, което 24 часа ми предостави след платена от ГЕРБ публикация, в която кандидатът за кмет на Варна Иван Портних отправи многобройни нападки към мен, семейството ми и кандидатите в листата за общински съветници.
Правя това не за да се впускам в обяснения за безпочвените лъжи, които бившият кмет Портних изрече по мой адрес, а за да стане ясно на варненци, че само един неуспешен градоначалник може да хаби време в хулене на опонент, вместо да дава решения за важните за хората проблеми.
Намирам подобно поведение за проява на лош вкус и призовавам г-н Портних да се яви на дебат с мен, в който да кръстосаме мнения и програми. Това е единственото достойно поведение на човек, търсещ доверието на варненци. Още повече че кметът Портних за две седмици четири пъти пренебрегна гражданите, отклонявайки покани за дебат от БНТ, Нова ТВ и бТВ.
Вместо да дебатираме, сме свидетели на очерняща кампания, насочена към личността ми и спонсорирана от сенчести кръгове, които вече 10 години изсмукват благата от хората за собствена полза. Борбата с този модел е моя основна кауза, която започнах още като областен управител. Това, което Иван Портних нарича „осакатяване на бюджета“ на Варна, всъщност е опит от моя страна да бъдат спасени от продажба над 140 дка общинска земя, която иначе би била застроена.
Да, аз върнах бюджета на Варна за преразглеждане на 4 май 2022 г., но той не беше спрян. Общинският съвет го прие наново само 13 дни по-късно. Сега Портних се опитва лъжливо да внушава на варненци, че това има отношение към забавянето на ремонтите, които парализираха Варна. Хората обаче разбират, че това е чиста манипулация.
Прашните им коли и домове, опасните за здравето им ремонти и инфраструктурният хаос са символ на злоупотребите с пари и власт, но и с търпението на хората. Ремонтите на Портних трябваше да бъдат неговата предизборна визитка, но се превърнаха в най-доброто доказателство за управленската му арогантност.
Подобно поведение е олицетворението на модела Портних, а борбата с него е моето кредо."
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!