Биляна Раева: Работата на районния кмет се вижда всеки ден, дошъл е момент да реализирам опита си

Новините

20-10-2023, 15:54

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Като свои любими места в район „Одесос” Биляна Раева посочи артистичния квартал „Таляна” и сцената за съвременно изкуство ReBonkers.

Номинирана съм заради експертизата ми в градските политики, с които можем да трансформираме Варна в по-европейски град. Дълго мислех след получаване на поканата, защото от години не съм се занимавала активно с политика. Съгласих се, защото е дошъл моментът, когато мога да реализирам натрупания ми опит и познания. Колкото по-близо е един политик до гражданите, толкова по-трудна е задачата. Работата на районния кмет се вижда всеки ден по спирките и тротоарите. Ролята му е да предвиди какво ще се случи и по този начин да гради политиката си на бъдещите нужди на района”.

Това заяви в студиото на Дарик Биляна Раева, новото предложение на ГЕРБ за кмет на варненския район „Одесос”. Раева има опит в работата с европейските институции като евродепутат и впоследствие като представител на Община Варна в Брюксел.

Биляна Раева не е член на ГЕРБ, а е част от гражданската квота на партията. 

Варна има нужда от осъвременяване на своята визия, запазвайки облика на града, познат от пощенските картички от 30-те години на миналия век, смята Биляна Раева.

„Архитектурните стиловете на сградите в центъра на града са прекрасен пример за европейския облик на Варна, който трябва да бъде съхранен.  Сега липсва дизайн код и контрол – реклами са провесени между стълбовете и по фасадите на сградите, замърсяват визуално погледа и скриват красотата на града”.

За работата си като районен кмет на Одесос тя предлага и платформа за сигнали:

„Възнамеряваме да създадем платформа за сигнали за граждани, за да може се реагира веднага. При дребни повреди ще бъдат изпращани екипи за малки ремонти, които ще бъдат създадени. Изхвърлянето на отпадъците може да бъде контролирано по по-добър начин. Контрол трябва да им не само върху фирмите, но и върху гражданите. Чрез изграждане на видеонаблюдение ще може да се реагира и да се възстанови възмездието, когато се нарушават правилата”.

Във Варна трябва да има нощен транспорт през цялата година и чрез абонамента карта за него да се получава достъп до различните форми за споделено пътуване като велосипеди и тротинетки, е още една идея на Биляна Раева, която даде за пример други европейски градове с такава карта, която позволява да се пътува и с таксита. Според Раева трябва да се подобри достъпът на жителите на Варна до центъра на града, като същевременно се разширят пешеходните зони.

Като свои любими места в район „Одесос” Биляна Раева посочи артистичния квартал „Таляна” и сцената за съвременно изкуство ReBonkers. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!