Кандидатът за кмет Иван Портних и КНСБ подписаха споразумение за сътрудничество

Новините

20-10-2023, 17:57

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варна е един от растящите региони на страната, благодарение на разнообразния икономически профил, според данните през октомври на Института по пазарна икономика.

Кандидатът на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних и президентът на КНСБ Пламен Димитров подписаха споразумение за сътрудничество във Варна пред представителите на местните синдикалните структури във всички отрасли в града. Това е в резултат на натрупания положителен опит, на изграденото доверие, предсказуемост на действията и доразвиване на постигнатото от последните години. На подписванетоприсъстваха кандидатите на ГЕРБ за районни кметове на „Приморски“ и „Аспарухово“- Людмила Колева и Ивайло Маринов, както и кандидатите за общински съветници Ася Георгиева и Тодор Балабанов, председател на ОбС. Благодарение на доброто сътрудничество с г-н Иван Портних се повишиха заплатите и подобриха условията на труд в образованието, посочи Веселин Рашев, председател на СО на СБУ при КНСБ. След подписания КТД в здравеопазването медицинските сестри във Варна получават най-високите възнаграждания в страната, стана ясно на срещата.
По данни от юни на НСИ Варна изпреварва Пловдив и Бургас по БВП, както и по СРЗ.За Варна СРЗ е 1772 лв., за Пловдив е 1662 лв., а за Бургас -1482 лв., посочи кандидатът за нов мандат Иван Портних.
Варна е един от растящите региони на страната, благодарение на разнообразния икономически профил, според данните през октомври на Института по пазарна икономика.
Последните 4 години бяха белязани от много трудности и препятствия – ковид епидемията, спиралата от парламентарни избори, правителствата на Промените не отвориха нито една европейска програма, нито стотинка от ПВУ, както и държавна подкрепа за ключовите проекти. При забавяне в приемането на бюджетите на национално ниво втора година, част от миналогодишния бюджет на Варна е даден в съда от бившия областен управител на Промяната и още се водят дела, посочи Иван Портних.
1451 лева нетно е необходимата месечна издръжка за едно работещо лице в страната, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров. 40% от работещи българи получават месечно под 1000 лв. Варна е напред в това отношение.
Окончателното решение за подписаното споразумението с КНСБ ще бъде взето от новия Общински съвет на Варна.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!