Грозно! Замесиха Спартак (Варна) в политическа кампания

Новините

21-10-2023, 19:36

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До безпрецедентната ситуация се стигна след обръщение на президента на "соколите" Павлин Николов в официалния Фейсбук профил.

За пръв път във вековната история на Спартак (Вн) клубът бе замесен в политическа кампания! До безпрецедентната ситуация се стигна след обръщение на президента на "соколите" Павлин Николов в официалния Фейсбук профил. Там той публикува обръщение към всички фенове на Спартак, в което призовава на предстоящите местни избори във Варна да се гласува против сегашния градоначалник Иван Портних. Николов открито призовава да се подкрепи конкретен кандидат.

Той изтъква като основен аргумент презастрояването в града и лоша инфраструктура, а всъщност е основен презастроител във Варна - има над 100000 кв.м РЗП.

Публикацията, обаче срещна яростна съпротива от страна на феновете, които буквално я "заляха" с гневни коментари. Привържениците на Спартак явно добре помнят, че реконструкцията на любимия им стадион, който в момента е едно чудесно спортно съоръжение, се случи благодарение правителството на Бойко Борисов и усилията на тогавашния спортен министър Красен Кралев и кмета на Варна Иван Портних.

"Брутална наглост, никой никога не си е позволявал да използва клуба в предизборна кампания! Срам и позор!", пише потребител с името Sergey Petrov. "Е това вече минава всякакви граници", е мнението на А. Илиев. "ВЪН ПОЛИТИКАТА ОТ СПОРТА! ВЪН ПОЛИТИКАТА ОТ СПАРТАК! Всеки има право на глас и мнение за когото и каквото иска, но не замесвайте СПАРТАК В ТОВА! Стадиона е място, което обединява всички нас под една кауза - СПАРТАК. По този начин, освен разединение, нищо друго няма да постигнеге", коментира Виктор Господинов. Най-краен е Росен Попов. Той пише: "Тази публикация е такова дъно и петно за клуба, че ще се помни дълго. Освен ако на някои хора не им дойде акъла в главата и не я изтрият възможно най-скоро".

По всичко личи, че публикацията на президента на Спартак (Вн) е един нескопосан опит за политически ПР. Защото наистина политиката няма място в спорта. Още по-малко в един от двата обичани варненски футболни клуба...И едно е феновете да подкрепят някого, който наистина е помагал на любимия им отбор. И съвсем друго, когато ръководството замесва клуба в политическа кампания...

Купуването и продаването на гласове е престъпление!