Иван Портних: Снощи в шатрата на ГЕРБ имахме гости от Промяната

Новините

23-10-2023, 07:00

Снимка:

Фейсбук/Иван Портних

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От профила във Фейсбук на кандидата за нов мандат за кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних.

Снощи в шатрата на ГЕРБ имахме гости от Промяната ?
? Дойдоха с включени за запис мобилни телефони, подготвени с лъжливи опорки. Отговорих на въпроситеим, обясних им и част от проблемите за Варна, създадени от правителствата на Промените:
1️⃣ Спреният проект за АМ "Хемус";
2️⃣ Липсата на европейски програми - за 3 години не отвориха нито една, а сме в новия програмен период от 1 януари 2021 година;
3️⃣ При Промяната Варна не получи нито лев държавна подкрепа, а депутатите от ПП заедно с БСП гласуваха против проектите на града.
4️⃣ Лъжа е, че продаваме зелени общински площи. За 10 години с решения на Общинския съвет са продадени 2 големи парцела през 2017 година.
4️⃣ Европейският проект, който бяхме планирани за "Чайка" - с парк, детски и спортни площадки, бе изпълнен в IV микрорайон във "Владислав Варненчик". Причината - изкуствено създадено напрежение сред хората от "активни граждани". Това е пример до какви резултати водят лъжите.
5️⃣ За ремонта на Аспаруховия мост до момента сме получили нула финансова подкрепа от правителствата на Промените. А втори мост над езерото има смисъл, ако има АМ "Черно море", но дори трасе не беше избрано за тази магистрала.
6️⃣ Проектът за подземни контейнери в центъра не стана, заради проблеми с подземната инфраструктура. Не сме се отказали, търсим нови локации. Навсякъде ще има и видеонаблюдение.
Опитах и аз да задам няколко въпроса на гостите от Промяната:
❓ Как ще коментират цената на бензина и далаверите на Киро, Асен и Лорер с Плана за възстановяване?
❓ Поради какви заслуги техният съпартиец Кирил Симеонов изведнъж стана член на Надзорния съвет на "Български ВиК Холдинг", към който е ВиК Варна?
❓ Защо проектът на ВиК Варна за изграждане на водопроводи и канализации стартира с 3 години закъснение и нарочно ли се бавят дейностите по варненските улици днес, за да може Благомир Коцев да си прави предизборната кампания?
❓ Знаят ли, че преди дни Промяната осигури близо 70 млн. лв. на "Хидрострой" само за пътна маркировка и знаци?
❓ Случайно ли адвокатът на "Хидрострой" Александър Николов беше заместник на Благомир Коцев, докато беше областен управител?
❗️ Въпроси, на които не получих отговори...
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!