ВНИМАНИЕ: Оранжев код за опасно време

Мисия Варна

18-11-2023, 15:21

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Място за притеснение няма. Призовавам всички варненци да останат отговорни към здравето и имуществото си. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.

Във Варна и областта днес се очаква силен, бурен до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през деня ще достигне 15-20 м/с, а през нощта – 20-25 м/с. На открито поривите ще достигнат 25-30 м/с.
 
Община Варна препоръчва гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, като затворят всички врати и прозорци и преместят леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни превозни средства се съветват да паркиратколите си далеч от дървета, строежи и други опасни места.
 
Всички институции са в готовност да реагират на влошеното време. Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и областна администрация координират помежду си, за да предотвратят прекратяване на комуналните услуги.
 
Отдел „Дейности по защита на населението“ на Община Варна, фирмата-изпълнител по договор с общината за реакция в такива ситуации и подразделенията на дирекция „Екология“, както и служителите в районните администрации са в готовност за незабавни действия.
 
Вчера на извънредна среща заместник-кметовете ме информираха, че всички отговорни служби са в готовност, държи се връзка с РСПАБ, въведени са дежурства за зимна поддръжка на улици и пътища в район Аспарухово.
Разпоредих на сметопочистващите дружества да почистят падналите листа и клони, за да се предотврати запушване на отводнителната система на града. Мобилизирани са фирмите за поддръжка на дъждоотводнителната съоръжения.
 
Гражданите могат да подават сигнали за бедствени ситуации на дежурния телефон на Община Варна: +35952820112.
 
Място за притеснение няма. Призовавам всички варненци да останат отговорни към здравето и имуществото си.