Благомир Коцев: Във Варна има 12 детски ясли, 7 от тях са за ремонт

Мисия Варна

01-12-2023, 11:09

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 млн. лева са необходими за целта, написа в профила си във Фейсбук кметът на морската столица.

Във Варна има 12 ясли, 7 от тях се нуждаят от ремонти и разширяване чрез строителство на пристройки. Необходимата сума за това е около 20 млн. лева. Това написа в социалните мрежи кметът на морската столица Благомир Коцев, който посочи, че като „баща новобранец” специално се интересува от темата. Той допълва, че трябва да се намерят средства, тъй като в районите „Приморски”, „Одесос” и „Младост” има голям недостиг на места в яслите.

Милиони лева ще са необходими и за ремонт на ДКЦ-та и изграждането на здравен център в квартал „Галата”, пише още Коцев.

Ето и целият му пост:

"Да поговорим за яслите на Варна. Много важна тема, върху която имам лично наблюдение като баща-новобранец.

По време на кампанията се срещнах с много родители. От тях чух еднозначен отговор – липсват места, за което възнамерявам да възложа проверка.

Ето текущото състояние на яслите във Варна:

В града има 12 ясли. Седем от тях са за ремонт.

Подготвяме 7 проекта. Ще струва около 20 милиона лева да реновираме, ремонтираме, да направим пристройки, където ръководствата на яслите са посочили.

Трябва да намерим пари и за оборудване.

Този въпрос ще се решава поетапно. Поне в най-наложителната му част - ремонтите на 7 ясли. Освен това, имаме да строим и нови ясли. В Приморски, Одесос и Младост недостигът на места е много голям. Допускам, че и аз като родител ще се изправя пред същия проблем. Длъжни сме обаче да намерим решение за децата на Варна. И то възможно най-бързо.

Състоянието на ДКЦ-та и липсата на Здравен център в Галата изискват други милиони, за които ще говоря в следваща публикация.

Много искам да чуя мнението ви по тези въпроси."