Биляна Раева: Коцев лъже за Коледната украса във Варна

Мисия Варна

22-02-2024, 16:11

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не е вярно, че няма договрен демонтаж, заяви общинският съветник от ГЕРБ.

Бившият царски евродепутат и настоящ общински съветник от ГЕРБ Биляна Раева обвини кмета на Варна Благомир Коцев в лъжа. Коледната украса в града още не е премахната, защото предходната администрация не е заложила дейности по демонтаж в обществената поръчка. Извъндоговорното й отстраняване би струвало на варненци 150 000 лв. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев в отговор на въпроси на граждани и общински съветници. Според него, по рамковия договор е възложено единствено полагане на старата украса и допълнителни елементи към нея, но няма включена цена за свалянето й. "Това е като да си строиш къща, но в офертата на строителя да няма предвидено сваляне на скелето", коментира кметът.

"Ето линка с рамковия договор за коледното осветление, някой да го прати на фейсбук кмета, че става смешен. Офертите за демонтаж са от 198 номер надолу. Този рамков договор не е от вчера. По него се възлага от 3 години и монтаж и демонтаж. Ако не знаят как да работят с рамкови споразумения, проблемът е в задмониторното фейсбук устройство, не в наследството.", заяви Раева.

Според нея администрацията на кмета много добре познава договора, защото по същия са поръчали и монтажа на коледната украса. "По същия този начин, по който са избрали на кого да възложат поставянето на коледната украса, да направят и конкурентен подбор за махането ѝ. Процедурата отнема между 2 седмици и 20 дни, при вече сключен рамков договор след проведена обществена поръчка. Нещо са се объркали “топ супер йористите” от екипа на Коцев и пак предните им виновни", добавя бившата царистка.

Линк с рамковия договор за коледното осветление ТУК