Благомир Коцев: Варна има бюджет!

Мисия Варна

12-03-2024, 16:16

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това не е бюджетът на администрацията, нито на Общинския съвет, това са парите на варненци!. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на морската столица.

Варна има бюджет! Парите на варненци бяха гласувани от общинските съветници с 30 гласа „за“, 1 „против“ и 16 „въздържал се“.Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.
 
Той написа още:
 
„Благодаря на общинските съветници и едновременно с това не крия разочарованието си от това, че бюджетът не беше приет с единодушие. След множеството прекроявания, обсъждания и гласувания на предложенията на съветниците от „Възраждане“, те все пак се въздържаха от подкрепа за парите на Варна.
 
Трябва да е ясно, че това не е бюджетът на администрацията,нито на Общинския съвет. Това са парите на варненци – на учителите, на лекарите, на социалните работници, на общинските полицаи, на спортистите, на учениците, на артистите. Радвам се, че постигнахме консенсус за тях отвъд партийните разделения. Точно такава трябва да бъде Варна – обединена в желанието си да се развива, а не раздирана от популистки прищевки.
 
В заключителното си изявление определих някои от дебатите в пленарна зала като детско надиграване. Надявам се в бъдеще дискусиите да са по-зрели. Защото децата порастват без право на избор и са принудени да живеят с последиците, завещани им от възрастните.“