Кралев: Динкова потроши милиони за реклама без да има нов клип, раздава на принципа „Който слушка – папка”

Туризъм

25-03-2024, 15:58

Снимка:

Министерсткво на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ/СДС Красен Кралев.

Най-некадърният министър в правителството на неможачите – Зарица Динкова, потроши милиони за реклама на туризма ни без всякакъв ефект. Просто защото вече четвърта година страната ни няма нов клип и обновяване на бранда. Парите са разпределени на принципа “Който слушка - папка”. След като нямаш актуален клип, няма смисъл да рекламираш в телевизиите - това дори студентите първи курс по маркетинг го знаят.

Въпреки това, от българските медии най-много средства са предоставени на трите национални телевизии, които изцяло са контролирани от редактори свързани с “Промяната”. Бюджетът за Нова телевизия е 1.26 млн. лв. с ДДС. Толкова са предвидени още за БТВ и за БНТ. „Дарик радио“, неизвестно защо , получава 184 000 лв. с ДДС.

Какво  мисли браншът за това, пише в TravelNews: “Министърът на туризма в оставка Зарица Динкова е похарчила над 7.7 млн. лв. без ДДС или 9.2 млн. лв. с ДДС през последните 9 месеца за реклама на страната в български и чужди електронни медии, като договорите са сключени на пряко договаряне. Това става ясно от справка по Закона за достъп до обществена информация, поискана от TravelNews. Подходът и изборът на медии отново остава скрит, както при всички министри на туризма до момента. Рекламата на България не се обсъжда предварително с бранша и на кои пазари има необходимост от нея. Освен това страната ни няма нови клипове и послания от 4 години насам, които да провокират в новата реалност. Последните бяха създадени по време на Ковид пандемията при бившия вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова.”