Призрачен клоун всява страх във Варна (СНИМКИ)

Крими

02-04-2024, 10:10

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новата ТикТок мода от САЩ побърка деца и родители.

Призрачен клоун всява страх от известно време във Варна. Млад мъж, дегизиран като страховития герой от романа "То" на Стивън Кинг, обикаля кварталите "Младост", "Трошево", "Възраждане" и "Владиславово" в късните часове на нощта. За това информират редица притеснени жители на морския град.

"Здравейте, В социалните медии се въртят постове на някакъв клоун, плашат децата че обикалял през нощта и отвличал хора, убивал ги... Детето ми го е страх, надявам се да е някаква шега. Прилагам снимки. Някой знае ли нещо по въпроса?", пише във Фейсбук притеснен родител.

"Знам го тоя дивак! Споко безобиден е  Иска внимание. Ако някой го види да му прати много поздрави от Радо от 12Д бяхме съученици", споделя Борислав Тодоров.

Потребители разказват, че клоунът е въоръжен с голям нож, а сред децата върви митът, че той изнасилва момичета и дори убива хора.

Маскирането, като страховит клоун, не е новост, а мода в социалната мрежа на децата ТикТок и тръгва от САЩ, но явно тук е разтревожила много родители, съобщава ИА „Черно море“.

За случая от Варна е информирана и полицията в града, която обаче не е реагирала достатъчно адекватно. Предполага се, че на клоуни се правят няколко младежи от морската столица, а един от тях вече е бил намерен и пребит от други тийнейджъри. 

Тези “клоуни” са няколко младежи под 20 г , очевидно търсещи внимание. Те изпращат своята “локация “ с предтекст, че ще играят “hide and seek” (криеница), с търсещите ги, но никога не са на мястото на което пратят своите “анти клоуни”. Качват се клипчета как стоят с ножове, чакайки да стреснат някой. Те излизат в късните часове след 23 часа, когато по улиците няма голямо движение. Подобни "номера" и "игри" са широко разпространени сред тийнейджърите зад Океана.