Данко Рибаров: Вместо да метем на 27 април, масово да почистим на 9 юни!

Мисия Варна

27-04-2024, 13:04

Снимка:

Фейсбук/Данко Рибаров

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Но нека, щом си го избраха, на 27 април да почистят и около семейният му ресторант "Хоризонт" в Морската градина, пише варерненцът във Фейсбук.

За скромните над 10 петилетки възраст имам известна представа какво е Ленинският съботник: обикновено в някой предпоследен ден от седмицата през април в епохата на "развития социализъм" всички бяха длъжни да подарят един работен ден на Партията и Държавата. (Тогава двете бяха едно.) Обикновено програмата през деня включваше почистване, след това къпане, а после - софри.
 
Няма да се спирам на безсмислието на подобен ритуал, който за щастие позалезе в последните 3 десетилетия. Който има съвест - пази дома си, пази и наоколо. Въпрос на възпитание и афинитет към хубавото.
 
Но с идването на Благомир Коцев за кмет на Варна установих, че една отречена традиция се възстановява - на 27 април, точно за Лазаровден. И не от кого да е, а от коалицията на "умно-красивите", самообявила се за носител на "новото" и "прогресивното".
За около 2 г. видяхме, че ПП-ДБ са по-скоро пазители на социалистическия морал, нежели проводници на нещо смислено. Не заслужават да ги коментираме, народът трябва да ги измете на изборите на 9 юни.
 
Не да почиства с Коцев и нагаждачите около него, а директно да измете и него, и цялата му придворна администрация. Както се случи с кметовете на "Одесос" и "Приморски".
В цялата залисия само не стана ясно защо в другите 3 района, където са кметове на ГЕРБ вместо да се правят призиви за почистване, не се стигна до заклеймяване на изключително архаичната и омразна инициатива. Най-малкото, защото видяхме, как самият Коцев не може да се справи с почистването на града и вика варненци да му свършат работата.
Но нека, щом си го избраха, на 27 април да почистят и около семейният му ресторант "Хоризонт" в Морската градина.
 
Но 9 юни наближава!