Красен Кралев: След три години на безвремие отново имаме държава в спорта

Спорт

15-05-2024, 18:10

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Красен Кралев поздрави Георги Глушков и Асен Христов за бързата реакция и изплащането на дължимите суми от Българската федерация по вдигане на тежести към международната централа.

Това беше изключително важен ход, с който се гарантира, че щангистите ни ще могат да вземат участие на Олимпийските игри в Париж тази година. 

Ето и пълния текст:

Браво на Георги Глушков и Асен Христов !
С тяхно съдействие е подсигурено участието на щангистите ни на Олимпийските игри в Париж.
 
След разговори между министър Глушков и Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд“, е осигурена сумата от $36 600, която Българска федерация по вдигане на тежести дължи на международната централа. По този начин състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум.
 
Задължението на БФВТ беше пречка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж.
Браво! Така се прави! Един министър трябва да може да използва всички възможности, за да помага на спорта и спортистите. Благодарности и за Асен Христов, който отново се доказа, като човек, обичащ спорта.
 
Напомням, че по подобен начин през 2018 г. успяхме да спасим българските щанги и да платим глобата към Международната федерация след грандиозния допинг скандал благодарение на спонсорски договори с Българския спортен тотализатор и компанията "Медина Мед"! Сега министър Глушков и екипът му правят същото.
 
Време е обаче и хората в този спорт да се вземат в ръце, да престанат да влизат от скандал в скандал, а да се погрижат за развитието на вдигането на тежести. Защото ако този проблем трябваше да се решава от хора като некрадеца Руди Гела, шофьорчето без мнение Митко и набития заради цялостно творчество Андрей Луканката, щангистите щяха да гледат олимпиадата от домовете си.
 
Сега най-важното е, че след три години на безвремие отново имаме държава в спорта!