Ерджан Ебатин: ДПС има нужда и от Доган, и от Пеевски

Новините

04-07-2024, 15:54

Снимка:

Фейсбук/Ерджан Себайтин Ебатин

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Разцепление и отрицание в партията не ни е нужно, написа във Фейсбук профила си областният председател на партията във Варна.

За заедност и единство призова в профила си в социалната мрежа новият областен председател на ДПС - Варна Ерджан Ебатин. Той се обърна към колегите и съмишленици на партията с публичен пост, в който подчертава, че Тя не може както без своя идеен създател в лицето на почетния председател, така и без доказалото се оперативно ръководство в лицето на Делян Пеевски.

Ето цялото обръщение на Ебатин:

Уважаеми колеги, на последните избори ДПС показа изключително висок резултат и се класира на второ място в национален план. Това затвърди усещането, че сме незаобиколим фактор в политическия живот на страната. Не сме били на това ниво повече от десетилетие.

Този резултат е функция на колективното тяло на организацията на всички нива, на ръководството на партията и на каузата в сърцата на нашите членове.

ДПС и членовете не бива да бъдат поставяни пред избори, които биха навредили на този прекрасно работещ колективен организъм.

Тези, които са в оперативното ръководство на партията, знаят, че такава постановка ще бъде изключително пагубна и по отношение на партията и по отношение на нейното бъдеще и то в условията на едни избори, които чукат на вратата ни.

Както сме казвали много пъти, каузата на ДПС в услуга на хората е най-важното нещо.

Тази кауза има нужда от единство и осъзнаване, че разцепление и отрицание в партията не ни е нужно.

Тя не може както без своя идеен създател в лицето на Почетния Председател, така и без доказалото се оперативно ръководство в лицето на Делян Пеевски.

Ние имаме нужда и от двамата!

Тяхната обща и синхронна работа през годините ни даде това усещане за СИЛА и НЕЗАОБИКОЛИМОСТ.

Затова в името на бъдещето на организацията и нейния просперитет се обръщам към всички членове и симпатизанти на партията и към най високите нива на ръководството да намерим пътя на ЗАЕДНОСТТА един към друг!

По-късно Ебатин излезе с нов пост:

Не считам, че събитията от последните дни следваше да намират такъв размах в социалните мрежи, защото винаги съм бил на страната на това проблемите в ДПС да се решават по вътрешен механизъм на партията.

Но тъй като духа е изпуснат от бутилката искам да наблегна на няколко обстоятелства:

1. Темата за самоопределяне и избор между почетния председател - Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски не съществува. Тя е измислена към настоящия момент и в този смисъл всички декларации и социален шум само нагнетяват напрежение между членовете на партията и създават вътрешен разнобой и изкуствено разделение.

2. Начинът на функциониране на партийното тяло до скоро се изразяваше в това ДПС да има за председател “фигурант”и не малка част от важните решения се вземаха на базата на интриги от определен кръг хора със силно изразени икономически интереси и в ущърб на организациите по места. Партията не се ръководеше по справедлив начин, като примери могат да бъдат посочени десетки, но от чувство за дисциплина и ред нито един от стотиците й членове не смееше да даде публичност на това обстоятелство. И в този смисъл хиляди членове години наред таяха много болка в себе си но, не излизаха с декларации в социалните мрежи.И в момента в който един човек излезе от образа на фигуранта и наруши икономическия интерес на малка група интриганти - те му спретнаха активно мероприятие - За или против Почетния председател - пак казвам такава тема няма и не може да има.Темата е МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ И СЪОБРАЗЯВАНЕТО МУ СЪС СТРУКТУРИТЕ ПО МЕСТА.

3. Ние от дълги години говорим за така наречената “Заедност” , но считам , че не малка част от нас не са готови за този модел и не осъзнават неговото богатство и това си пролича в редица коментари и публикации - кажете си го честно - искате българската общност да ни приема равностойно , но самите вие не приемате вътрешно човек с българско име за председател, видно от етническата карта която се вади като аргумент - къде скрито къде явно.

4. През годините - повече от десет досега Делян Пеевски е предпазил ДПС от пагубно външно влияние на други партии и не съм убеден на какъв хал щяхме да сме досега , ако не беше неговата предпазна роля по отношение на ДПС. А и на последните избори се доказа и благодарение на адекватната му роля, като председател стигнахме до втора политическа сила в национален мащаб.

5. Делян Пеевски е избор на всички партийни организации по места и през годините и сега защитава както интереса на ДПС , така и на почетния председател. Тяхната работа в синхрон ще постави едно НОВО НАЧАЛО за ДПС , но със справедливи правила на вътрепартийния процес.И в този смисъл всеки един пост срещу председателя в социалните мрежи е нагнетяване на напрежение , натиск върху структурите да правят избор , който не съществува като тема, и е атака както срещу Почетния председател ( не е защита) , така и срещу Председателя и разбира се най-вече атака срещу ДПС.Затова призовавам нашите членове и симпатизанти за сдържаност в името на бъдещето на ДПС.