И „Възраждане“ искат комисия в НС да проучва за престъпления в „Исторически парк“

Новините

10-07-2024, 16:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В мотивите си независимите депутати са записали, че съмненията около дейността на „Исторически парк“ възникват от проверките, инициирани от НАП.

След отцепниците от „Величие“ – и „Възраждане“ внасят в деловодството на Народното събрание предложение за временна парламентарна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства около проекта на Ивелин Михайлов „Исторически парк“, извършвано ли е пране на пари и има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му.

Аналогичното искане на вече независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков се оказа недопустимо, защото е внесено само от народни представители, нечленуващи в група, а съответните искания за създаване на временни комисии могат да бъдат направени единствено от председателя или от парламентарни групи.

След отказа, председателят на НС Рая Назарян предложи на парламентарните групи да се запознаят с мотивите на искането за създаване на тази временна комисия и, по свое желание, ако искат и съвместно, да внесат подобен проект за решение.

коножество медийни публикации във връзка с функционирането на комплекса.