Виктор Попов: Медали в края на сезона не биха стояли лошо на гърдите ни

Спорт

15-08-2023, 17:23

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Десният бек на Черно море Виктор Попов постепенно се превърна в несменяема част от състава на Илиан Илиев. 23-годишният национал е константен в своите изяви и се надява, че този сезон моряците ще се борят за нещо повече от място в Топ 6, а той ще може да направи крачката към голям трансфер. Ето какво сподели Попов в интервю за „Тема Спорт“:

- Викторе, очаквахте ли толкова силно начало на сезона – първо място и 13 точки след 5 кръга?
– Програмата ни в началото на кампанията беше хубава и се възползвахме от нея. Очаквахме силен старт. Ние всяка година започваме много добре и тази не направихме изключение. Хубавото е, че успяхме да спечелим четири от петте мача дотук. Така дръпнахме в класирането. Победите можеше и да са пет, но направихме 3:3 с Арда на старта. Това 5:1 над Славия в София пък ни дава още по-голяма увереност.

- Сега ви предстоят и първите по-сериозни изпитания – домакинство срещу Лудогорец и гостуване на ЦСКА. Какво очакваш от тези два двубоя?
– Още е рано да се правят генерални изводи. Сезонът тепърва започна. Едва шести кръг ще е, но наистина ни предстоят две много тежки изпитания. Мачовете срещу Лудогорец и ЦСКА ще покажат за какво може да се борим. Защото нашата цел вече не е Топ 6, а възможно най-предно класиране. Едни медали в края на сезона не биха стояли лошо на гърдите ни. Ще гоним максимално добро представяне и за Купата на България. Знаем, че тя е прекият път към Европа. В последните години ни преследва малшанс в турнира. Ще се борим на всички фронтове и каквото сабя покаже.

- В края на 2023-а Илиан Илиев ще направи шест години начело на Черно море. Колко важно е това за вас, футболистите, и за успехите на един отбор?
– Аз съм в първия отбор още от самото начало на г-н Илиев като старши треньор. С него всички, които пристигат в Черно море, после казват, че се работи страшно лесно. Разбираме се перфектно с него. Има голямо разнообразие в тренировките, което е много важно за футболистите. Помага ни да стоим здраво стъпили като отбор на терена и извън него. Колективът при г-н Илиев е на изключително високо ниво. Феновете го харесват. Показателно е, че когато се гласува доверие на треньора за такъв период, резултатите рано или късно идват, защото виждаме какво е в другите отбори у нас в последните години. В Черно море всичко си е на мястото.

- Ти също натрупа доста години на „Тича“. Смяташ ли, че този сезон вече може да е трамплин за трансфер в по-голям отбор у нас или чужбина?
– Още от дете съм в Черно море, от 5-годишен съм тук. В първия отбор, чисто професионално и с договор съм от 2019 година. Всяка година мисля, че надграждам, и се надявам, че скоро ще настъпи този ден да скоча по-високо от Черно море и България като цяло.

- На няколко пъти името ти се свързваше с ЦСКА. Имаше ли нещо реално?
– Аз лично не зная. Тези неща се договарят от шефовете. Но доколкото сме се разбрали с тях, в България по-скоро не бих преминал, а в чужбина. Вече съм на 23 години и мисля, че ми е време за тази крачка.

- В началото на септември предстоят нова порция мачове на националния отбор. Очакваш ли нова повиквателна от Младен Кръстаич?
– Надявам се, живот и здраве, пак да се видим с г-н Кръстаич.

- Лудогорец надигра категорично ЦСКА с 3:0, но сега му предстои тежък реванша с Астана в Лига Европа. Ще окаже ли това влияние преди визитата им на „Тича“ в неделя вечер?
– Лудогорец винаги са казвали, че във Варна им е най-трудно да играят. И се надявам този път пак да е така и да ги спънем.