Елизабет Кравец: Аз се гордея с това, че имам украинска жилка

Варна Лайф

29-08-2023, 11:01

Снимка:

VIP Fashion Group

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Елизабет Кравец е на почти 18 години, многократен шампион на България по спортни танци, зодия Козирог. Висока е 178 см и притежава перфектни моделски мерки 89/63/90. Преди няколко дни очарова журито и многобройните гости на конкурса "Мис Варна" с красотата си и с уникално сценично присъствие, и харизма. Потърсихме я за ексклузивно интервю, специално за читателите на Varnautre.bg:

- Здравей, Елизабет, как реши да се запишеш за участие на конкурса “Мис Варна”?
 - От малка искам да стана модел, преди 2 години участвах за първи път в “Мис Варна”, много ми допадна атмосферата, приятелствата които завързах, работата с Мира Матеева и нейния екип. След това се записах на курс за модели в агенцията. Имах доста участия в ревюта, фотосесии. Тъй като тази година навършвам 18 години реших отново да участвам в конкурса. Нямах очаквания да спечеля, просто ми липсваше голямата модна сцена и исках да бъда отново част от това прекрасно шоу.
 
- Разкажи ми за спортните си постижения. 
- Тренирам спортни танци от 13 години и за това успях да стана многократна шампионка на България. Имам много отличия и на европейски и световни турнири, като най-голямото ми постижение е 7 място на световното първенство.
 
- В момента освен за конкурса "Мис България" се подготвяш и за световен турнир по състезателни танци кога ще бъде той?
- Да, подготвям се за световното първенство което ще се проведе на 26 ноември в Белгия. Полагам много усилия и ще дам всичко от себе си за да представя отново достойно Варна и България. 
 
- Вчера се разрази голям скандал около украинският ти произход, как ще коментираш това?
- Аз се гордея с това, че имам украинска жилка, но смятам че това че съм на половина украинка изобщо не е уместно да бъде повод за скандали. Ако не беше сложното международно положение едва ли някои щеше са повдигне темата и да има скандал.
 
- От години прославяш България на елитни европейски и световни турнири обижда ли те отношението към теб от последните часове?
- Да, от години се състезавам и прославям България на елитни спортни състезания и правя всичко възможно знамето на България да се вее висока на почетната стълбичка на световно ниво. Не мога да кажа че съм обидена на хората за негативните коментари. По-скоро бях шокирана и в недоумение, но сред този скандал получих и огромна подкрепа от страшно много хора и искам да им благодаря.
Моите родители са ме научили да не обръщам внимание на негативни коментари, защото винаги ще ги има. Гледам да съм положителна да си върша работата правилно и с усмивка, да давам всичко от себе си и успехите идват.
 
- Ако трябва да избираш между спортната си кариера и тази на модел кое ще приоритизираш?
- Докато съм млада смятам, че ще успея да съчетая и двете неща. Танците са моят живот, без които не мога, а успешната кариера на модел е детската ми мечта. Ще видим в бъдеще как ще се развият нещата, но мисля че имам много енергия и ще се справя перфектно и на двете поприща.
 
- Какво ще пожелаеш на читателите на Varnautre.bg?
- Искам да им пожелая на първо място да бъдат здрави и позитивни. Да се усмихват повече. Да се радват на малките неща в живота. Да бъдат добри и да следват мечтите си, да ги превръщат в амбиции. В днешно време има много завист и злоба от които няма никакъв смисъл и полза. Радвайте се на успехите на хората около вас и ще бъдете много по успешни.
 
Едно интервю на Десислав Димитров - Desso