Йосиф Панов - “Пепелянката“: Няма да се колебая да приключа с нокаут битката за световната титла

Спорт

10-10-2023, 15:48

Снимка:

Alexeev Boxing Promotions

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Боксьорът Йосиф Панов ще има възможността да спечели световната титла в полусренда категория на Universal Boxing Organization (UBO). На 19 октомври “Пепелянката” ще се изправи срещу франзуцина Санди Масуд в столичната “Арена София”. Двубоят е централен в програмата на бойната галавечер Max Fight 56. Българският претендент за златния пояс има 22 последователни победи в своята кариера, като за последно допусна загуба през 2015 година. Санди Масуд е в серия от 9 мача без поражение на професионалния ринг. За последно той бе победен преди 8 години. Активът му до момента е 17 победи и 6 загуби. Йосиф Панов изрази своето мнение 10 дни преди срещата.

- Йосиф, 19 октомври наближава с пълна сила. Как върви подготовката ти?
- Подготовката ми е към самия край. Работим много по тактиката за срещата за световната титла в София. С екипа ми вдигаме оборотите максимално. Търсим най-добрата настройка за битката със Санди Масуд. Вярвам, че с тима ми ще бъдем на високо ниво. Готови сме да го покажем в Арена София.
 
- Успя ли да разучиш своя опонент?
- За съжаление не успях да видя видеа от скорошни негови срещи, но се постарах да огледам добре движенията му на ринга. Естествено най-важното е как ще се представя аз. Ще вляза в срещата на пълни обороти и ако се наложи да променим нещо в течение на двубоя ще направим каквото е необходимо с моя треньор.
 
- Какви са силните страни на Санди Масуд?
- Масуд е доста подвижен. Той е неудобен противник, защото е с обратен гард, но за един добър боксьор това е преодолимо. Аз вярвам, че съм по-добрият от двамата и ще го докажа на 19 октомври на Max Fight 56.

- Притеснява ли те обратният гард на Масуд?
- Не. Направих добри спаринги през изминалите седмици с много добри български боксьори, които ми помогнаха много в подоготовката. Тренирах заедно с Борислав Велев, Здравко Попов, Роберт Чамасанян, както и с няколко момчета от Плевен. Това е бокс. Има си тънкости, върху които трябва да наблегнеш, за да се адаптираш към стила на всеки, който излезе срещу теб на ринга. Аз съм готова за тази битка.

- А кои са слабите страни на французина? Къде ще бъде твоето превъзходство?
- Ще запазя слабите му страни в глававта си. Видяхме ги с моя екип и ще ги накажем във всеки удобен момент.
 
- Ще търсиш ли нокаут в тази битка?
- Разбира се. При възможност няма да се колебая да приключа срещата с нокаут. Надявам се да се открият подобни шансове в течение на срещата.
 
- Какви са емоциите, които се пораждат в теб с наближаването на мача?
- Зареждам се от мисълта за победа. Опитвам се да визуализирам как вдигам пояса и екипът ми се радва заедно с мен. Но съм спокоен, защото това е много важно. Знам за какво излизам, знам какво може да се случи и трябва да бъда хладнокръвен, спокоен, бърз и неповторим.
 
- Колко важна ще бъде подкрепата на публиката в “Арена София”?
- Очаквам цяла България да бъде зад мен. Знам колко зареждащо ще бъде. В трибуните ще бъдат много мои близки, познати. В най-тежките моменти те са ключовият фактор, който може да ти даде хъс и сила за успех.
 
- И двамата с Масуд сте в дълга серия от срещи без загуба. Как успя да направиш този забележителен резултат, който те изведе до двубой за световната титла в полусредна категория?
- Всичко се дължи на добрата работа от страна на екипа ми. Аз самият положих огромни усилия, за да бъда там, където съм в момента. Режим, дисциплина, упоритост, лишения. Тези неща ги стестявам за широката публика, защото знам, че си заслужава всяка капка пот. Битката за световната титла вече е факт. Тя идва, защото положих достатъчно труд през годините, подложих се на много лишения. Успехът никога не идва сам при теб, а трябва да го търсиш.
 
- Имал ли си трудни моменти? Такива, в които си се замислял дали трябва да продължиш?
- Именно трудностите ме направиха по-упорит. Санди Масуд няма с какво да ме изненада. Той не може да ме изплаши. Кален съм, имам психика на шампион. Имал съм много трудни моменти, но винаги съм искал да продължа с бокса. Радвам се, че не съм се отказал. Тези трудности вече са в миналото и от години тренирам усилено и целеустремено.
 
- Кои са хората, които ти помогнаха да стигнеш до битка за световната титла?
- Главните герои това събитие да се случи са двама - моят менинджър Васко Алексеев, който не спря да работи упорито и Любен Джубирлов, който организира събитието. За да стига тук е “виновен” и моят екип, който вярваше в мен. Благодарен съм и на спонсорите ми. Някои от тях са зад мен вече няколко години. Те също са основен елемент, за да мога да се подготвям при най-добрите условия. Не ходех на работа, за да мога да тренирам, благодарение на подкрепата и се радвам, че сега излизам за световната титла. В залата ще бъдат много от хората, които са с мен от самото начало.
 
- Какво би искал да кажеш на своя опонент?
- Масду, ще те посрещнем добре в България, но ще си тръгнеш много разочарован и победен. Идваш в клетката на лъва!