Кандидатът за кмет на райот "Младост" от ГЕРБ Евгени Дянков залага на работа, а не на празното говорене

Новините

18-10-2023, 08:40

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Евгени Дянков е роден и е израснал в град Варна, на 53 г, семеен с едно дете. Завършил е средно образование в IV ЕГ Фредерик Жолио Кюри с френски език. Служил е в редовете на БНА и е офицер от запаса. Има завършено висше образование със степен Магистър, специалност Финанси в Икономически Университет - Варна. Владее английски, френски , руски език. Започва трудовото, професионално и кариерно развитие през 1995 година в американската компания Филип Морис като акаунт мениджър за Североизточна България. Работи на възходящи мениджърски позиции в Крафт Якобс Сушард, Лиднер Ирис, Шел България и като мениджър в Българо-Американската банка. В периода 2006 г -2011 г. има частен бизнес в сферата на езиковите преводи и легализации, банковото и застрахователно посредничество, сделки и управление на недвижими имоти, проектиране, строителство, ремонт. От края на 2011 г. до днес заема длъжността заместник - кмет на район Младост, Община Варна. С „бензин в кръвта“ хобито му са автомобилите и мотоциклетите! Обича много музиката и спорта, но най-вече разходките край плажа и морето! Същото това море, което не го пуска и държи в своята прегръдка и до ден днешен в любимия град Варна!

- Г-н Дянков, защо се кандидатирате за кмет точно на район „Младост“?
- Приех защото от една страна работя като заместник кмет на район „Младост“ от 12 години. Напълно логично за професионалното ми и кариерно развитие е да приема тази номинация. Започвайки работа с директен старт, нямам нужда от обучение и адаптация. Познавам спецификата на района, неговите възможности за развитие, пулсът
на живот, нуждите на жителите. След многото проведени срещи на терен имам практични идеи за решаването на редица от текущите проблеми. На базата на придобитите знания, умения и квалификация през моят двадесет и шест годишен трудов стаж смятам, че имам достатъчен опит като служител и управител на частни компании, като обикновен гражданин и данъкоплатец и като администратор в Община Варна. Образно казано познавам отлично и „двете страни на медала“!
От друга страна приех защото членувам в редиците на районната организация на ПП ГЕРБ Младост от 2008 г. От там бях предложен за районен кмет още през 2011 година, но позицията бе заета от наш коалиционен партньор.
След като спечелих партийната номинация в района преди месец, очаквано бях издигнат за кандидат кмет на район Младост от ПП ГЕРБ.

- Кой е най-големият проблем на района и какви са вашите решения за него?
- Гражданите на район „Младост“ както и тези на град Варна искат да живеят в една комфортна, спокойна и добре планирана околна среда. Желаят всеки квартал да бъде почистен, осветен, добре озеленен и облагороден.
Да обитават жилища в красиви нови или санирани сгради. Искат да спортуват, да развиват културно-масова дейност, да бъдат социализирани.
В последните години Община Варна отделя значителен ресурс за всички тези направления. Проблемът тук е в недостатъчната комуникация и липсата понякога на обратна връзка между администрацията и живеещите в квартала. Хората подкрепят и отчитат всички наши усилия свързани с извършващите се мащабни ремонти, но искат да бъдат чути и да се вземат под внимание тяхното мнение и техните предложения относно реализацията на касаещите ги проекти. Това се отчете като основен казус след всички проведени срещи на терен по квартали.
В тази връзка смятам да подобря комуникацията между служителите и жителите на района. Това ще стане чрез излъчването на работни групи от специалисти от двете страни. Ще избегнем общото говорене и ще започнем
практична работа. Съвместно групите ще локализират проблемите по микрорайони, ще правят предложения за решаването им, ще участват активно в изработването на всички проекти на територията на района, които пряко
касаят живущите в него. Така ще бъдат взети под внимание всички рационални и конструктивни мнения и предложения! Хората няма да се чувстват изолирани от процесите в района. Те искат да знаят, да бъдат осведомени, искат да бъдат полезни и ние ще им подадем ръка!
Друг проблем, който се отчита е свързан с дейностите чистота, озеленяване, инженерна инфраструктура.
Тук това, което обещавам е завишаване на текущия контрол. За целта смятам, че ще бъде добре да се привлекат тесни специалисти и професионалисти, които да откриват превантивно заложени грешки и даправят корекции на текущите проекти.

- Представете конкретните проекти.
• Завършване на ремонтните дейности в пространството между ул.:“Георги Пеячевич“, бул“Вл.Варненчик“, бул.“Васил Левски“ и ул.Радост, както и в ж.к. „Възраждане“ III м.р. – между ул. „Поп Димитър“, бул.“Цар Освободител“ и бул. „Трети Март“. Нов облик и за територията между бул. „Сливница“, бул. „Република“, ул.“Хан Севар“ и ул. "Вяра".

• Саниране на включените по наши предложения многофамилни жилищни сгради в Европейската програма към МРРБ.

• Разширение и продължение на бул “Цар Освободител“ и ремонт на улица „Вяра“.

• Три нови парка в района – „Младост“ 1 и 2 и парк „Република“.

• Изграждане на нова спортна зала със закрит плувен басейн под училище Н.Й.Вапцаров – “Възраждане” III.

• Програма за насърчаване на жителите да участват в развитието на района чрез финансиране на проекти за градинки, озеленяване, зацветяване, изграждане зони за отдих.

• Модернизация на скейт парка и изграждане на зала по спортна гимнастика в спортен комплекс „Младост“.

• Изграждане на инфраструктура в промишлените зони – Южна и Западна.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!