Станислав Балабанов: Вотът на българските граждани е крайно застрашен

Новините

27-10-2023, 14:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Защо е застрашен местният вот на 29 октомври и какво следва да предприемат официалните власти в страната Tribune.bg разговаря с депутата от ИТН Станислав Балабанов.

- Опорочени ли са изборите на 29 октомври?

- Изцяло са опорочени предстоящите избори, тъй като по официален доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, правителство и президент, е установено, че заместник-министърът на ПП за електронното управление след демонстрация как работят машините и какъв код генерират, са го заснели камери, които са охранявали помещението, че взима всички кодове в него, прибира ги в себе си и ги отнася. Това е брутален акт за държавен преврат с участиенто на министър от ПП. Респективно, докато ви говоря това, прокуратурата трябва да го задържи незабавно. Машините трябва да се премахнат за изборите в неделя, а в понеделник правителството трябва да подаде оставка, защото вота на българските граждани е крайно застрашен. 

- Защо чак сега ДАНС подава информация по случая?

- ДАНС е установила, че това се е случило на 25 октомври, направила е доклад и ни е уведомила на 27 октомври. Това, че се случва два дни преди изборите, какво да направим -да опорочим вота, че два дни след изборите да започнем да правим промени в тази държава?! Оставко на този кабинет и нови избори.

- А защо ПП-ДБ, Възраждане и БСП не са в парламента, за да се отхвърли ветото на президента по промените в Закона за енергетиката?

- Ветото отпадаше със 121 гласа "за", а не с кворум или без кворум. Опозицията също играе някаква собствена игра, за да може след изборите на първото редовно заседание мнозинството ще отхвърли ветото, а те да кажат "ние сме чисти". Днес беше шансът на тази опозиция, защото ПП-ДБ отказаха, а дори ГЕРБ и ДПС да са "за", останалитетри формации запазвахме това вето така или иначе. Щяхме да говорим по тази тема, но на председателски съвет ни докладваха нещо коренно различно и страшно, и ни представиха официален доклад на ДАНС.

- Колко страшно е това?

По-страшно е от разкритията по "Костинброд", защото тази афера потвърждава манипулациите последните два избора. Това потвърждава думите от записите, че те са "правили ала-бала с президента", че те реално имат реално 7-10% и че те унищожиха един проект на Слави Трифонов. Това е истината. Ако има нормално мислещи хора, трябва да поискаме оставката на правителството веднага.