Станислав Балабанов: Не виждам нов политически проект с шанс за 50-тия парламент

Новините

09-04-2024, 14:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще се справи ли със задачата да организира честни избори новият служебен кабинет и има ли шанс за нов политически проект в 50-тия парламент в един разговор с народния представител от ИТН Станислав Балабанов.

- Г-н Балабанов, какво очаквате от служебния кабинет?

- Нямам представа. Ще видим какво ще свърши. Единственото, което се вижда за момента е, че това е политически кабинет на ГЕРБ, а заслугата е на ПП и ДБ. Те промениха по този глупав начин конституцията и докараха старото статукво преформатирано през служебен кабинет да управлява следващите два месеца.

- Ще се проведат ли честни избори?

- Никога не е имало изцяло честни избори в практиката, която наблюдаваме, откакто се занимаваме с политика. Надявам се, обаче, след като ПП и ДБ нямат никакво участие в подготовката и правенето на предстоящите избори, те да са малко по-честни от предходните.

- Ако разгледаме членовете на кабинета, има ли лица, които свързвате със статуквото?

- То, ако разгледаме някои от тях, те крещят, че са част от ГЕРБ - като политически биографии и хора, които през годините са били свързвани с тази партия. То си личи, че е кабинет на ГЕРБ, включително и служебният министър-председател.

- И Евтим Милошев?

- Той Слави го определи - явно е турист и затова отговаря на изискванията да е министър на туризма. Ние нямаме никакво участие в този служебен кабинет. Това беше отговорност на служебния премиер да го събере и да го предложи. Президентът издаде указ и оттук нататък ще имат два месеца да управляват.

- Само два месеца ли? Появиха се прогнози, че наесен ни чакат нови избори и този служебен кабинет ще управлява по-дълго?

- Това ще го решат българските граждани.От тях зависи. Излизат да гласуват, определят съдбата на 50-тия парламент. Виждаме как сме представени вътреи решаваме.

- Нови играчи?

- Не, прекалено са маргинални тези, които са извън парламента в момента. Не виждам стойност в нов политически проект. Единствената алтернатива и в 50-тия парламент остава ИТН.

Източник: Tribune.bg