Борислав Гуцанов: Страната има нужда от друг тип управление

Новините

24-07-2024, 15:00

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За обединението на партиите в лявото пространство и какво да очакваме от срещата на Бузлуджа тази събота в един разговор с народния представител и председател на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

- Г-н Гуцанов, ще има ли обединение в лявото политическо пространство?

- Уточняваме детайли по нашите взаимодействия. Преди Бузлуджа на 26-ти в Стара Загора смятаме да подпишем меморандум или харта за съвместна работа с всички леви формации.

- За кои става дума?

- За тези, които и досега са ни подкрепяли, както и други, които също са в лявото пространство, но не сме били заедно, за да може всички леви формации с патриотични и леви разбирания да се обединим. Смятаме, че това е пътят, по който трябва да се върви, защото мястото на БСП или „Левицата“ не е на 4-та, 5-та политическа сила. Ние трябва да сме водещи. Ние трябва да се борим за първото място. Смятаме, че страната има нужда от друг тип управление. Разбира се, на 27-ми на Бузлуджа ще бъдем всички заедно на върха. Затова казваме, че началото е Бузлуджа, а обединението започва на мястото, където започна и партията преди 130 години.

- Да очакваме ли обща листа или е твърде рано да се говори в тази посока?

- Смятам, че ще намерим точно такъв подход – да се явим като коалиция, за да се борим за първото място в страната. Така стана във Франция. За три седмици френските леви партии се обединиха и станаха първи. По-ясно от това не виждам какво послание можеше да ни бъде дадено от една друга европейска държава.

- Появиха се информации, че ще се бойкотира срещата на Бузлуджа от симпатизанти на БСП, имате ли такива данни?

- Искам да ви кажа, че в момента заявките са много повече от последните няколко години. Така че няма такова нещо. Мисля, че някой, който ги разпространява, не познава БСП и начина на разсъждение на социалистите.

Автор: Tribune.bg