Свинският грип затвори още две училища - в Каварна и Тервел

Архив Варна

01-11-2009, 17:26

Автор:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Всичко от Автора

Просветният министър издаде заповед да бъдат затворени още две училища в Добричка област. Заради големия брой отсъстващи болни ученици са преустановени учебните занятия в НУ "Братя Миладинови" в Каварна и СОУ "Йордан Йовков" в Тервел.

Миналата седмица бе затворено и училището в село Красен заради два случая на свински грип.
В последния учебен ден на седмицата от училище са отсъствали 10,24 процента от учениците в Добричка област, съобщиха от РИ на МОМН. Най-много деца не са влезли в час в училището в тервелското село Нова Камена - 37,59 процента. Там обаче грипна ваканция не е обявена, тъй като чрез проверка на личните лекари е установено, че повечето отсъстващи не са болни, каза директорът на РИОКОЗ в Добрич д-р Светла Ангелова.
В същото време в Добричко регистрираха нов носител на грипен вирус AH1N1. Той беше открит при 15-годишния Николай Шишков от Каварна, който е настанен в Инфекциозната клиника във Варна. В понеделник от 9.30 часа в областна управа ще се проведе заседание на Регионалния пандемичен комитет. На него сред лечебните заведения в областта ще бъдат разпределени  наличните количества противувирусни препарати.