Премиерът се “извини” за Йосич

Новините

13-11-2009, 08:25

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Извинявам се, че арестувах и екстрадирах едно лице, търсено от различни служби. Тогава партньорските служби ни помолиха да го направим и ние извършихме операцията перфектно. Обвиненията срещу Сретен Йосич са свързани с хърватската банда, която също заловихме. Необяснимо е защо трябва да се извинявам”, заяви министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” на бтв.


Така премиерът отговори на призива на червения депутат Антон Кутев да се извини за наркобоса Сретен Йосич.


Припомняме, че преди изборите Йосич заяви в сръбски съд, че в България е покровителстван от главния секретар на МВР Бойко Борисов. Именно настоящият премиер обаче ръководи операцията по арестуването и екстрадирането на престъпния бос.


Преди изборите специална анкетна комисия в парламента трябваше да разследва твърденията на Йосич. Вместо да излезе с решение обаче комисията беше закрита.
„Всяко издание и всеки журналист носи отговорност за това, което е написал. Няма да коментирам материали от вестници. Преди две години дойде сигнал от чуждите служби, че се готви атентат срещу мен. Официален сигнал от службите, не материали във вестниците”, отсече Борисов по повод информация в един от вестниците, че месец преди изборите БСП е платила 2 млн. евро на Сретен Йосич, за да организира убийството му.