Първанов се готвел за лидер на нова партия

Новините

13-11-2009, 13:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Първанов се държи като бъдещ лидер на лява партия. Може би президентът подготвя партия, която ще бъде алтернатива на ГЕРБ. След края на мандата му Първанов няма да излезе от политиката, а ще се опита да има водеща роля и отново да стане политически лидер”.

Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването „Тази сутрин” на бтв.
Според Янев темата за отстраняването на президента никога не е започвала. „Ако наистина имаше интерес да се започне процедура по импийчмънт, нямаше да се вдига толкова шум преди да бъдат събрани 161 подписа”, твърди Янев
Той отрече обвиненията на президента, че държавата се управлява от тайна коалиция, която излязла на светло покрай скандала с искането за импийчмънт. РЗС не била правила тайни договорки. Янев подчерта, че ГЕРБ не приема искането на РЗС да се свика Велико Народно събрание и да се промени конституцията.
Янев беше категоричен, че, ако информацията, която се появи в столичен вестник за подготвяното от БСП убийство на премиера Бойко Борисов месец преди изборите, бъде доказана,  партията трябва да бъде забранена.
„Алексей Петров ни разкри схеми за използване на службите за икономически реинженеринг, който се трансформира в политически инженеринг. Ако това, което той ни разказа се докаже, ще стане ясно, че службите от ДС са дърпали конците на прехода, а не политиците”, разкри Янев.
Петров разказал, че голяма част от разработките са се правили в частни лаборатории, а не в сградите на легитимните институции. След това те са били легитимирани чрез действащите институции.

РЗС настоява министърът на регионалното развитие също да предяви иск за царските имоти.