Орела разпуска отбора

Архив Варна

16-11-2009, 12:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Играчите на "Спартак" (Вн) ще се събират само за мачове. Старши треньорът на "соколите" Атанас Атанасов (Орела) обяви, че ако да два дни не се платят наемите ще разпусне футболистите кой откъдето е и ще ги вика само за мачовете. Тренировъчен процес няма да има.

Искам да се явят за последните два мача с "Черноморец" (Балчик) на 29 ноември и "Спартак" в Пловдив на 5 декември. Категоричен съм, че трябва да играем в тези два двубоя и ще направя всичко, което зависи от мен. Поели сме ангажимент към Неделчо Михайлов и трябва да го спазим. „Спартак“ е институция и не му отива да запише втора служебна загуба, която да ни изхвърли в селската група. Ще играем и ще дадем възможност на собствениците следващите 2 месеца да извади клуба от кризата, макар че вече никой не вярва в чудеса“, каза треньорът Атанас Атанасов.
За загубата в Свиленград Атанасов, след като Неделчо Михайлов спаси пътуването с 2000 лева добави:
"Пристигнахме към полунощ и отидохме на вечеря. Не е нормално за един тим да вечеря в полунощ и да си ляга още по-късно преди мач на другия ден. Кое обаче в нашия клуб е нормално в последните месеци, че да искаме нещо положително на терена. До четвъртия кръг отборът е играеше прилично и заслужено водехме класирането. Тоталното безпаричие обаче срина играчите. Мотивацията и желанието на момчетата изчезна. Наруши се също тренировъчният процес и логично дръпнахме назад. Това не го казвам за оправдание, нито пък съм обиден на някого. Казвам самата истина и като спартаклия ме боли и ми тежи за всичко, което става в родния ми клуб".