Медицински университет прати 500 благотворителни коледни картички

Мисия Варна

18-12-2009, 10:44

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Медицински университет – Варна, закупи и ще разпрати 500 благотворителни коледни картички, средствата от които ще отидат в защитено жилище за хора с психични проблеми “Първо ларго” и в Клиниката по детска онкохематология в университетска болница “Св. Марина” във Варна.
Идеята е на ректора на Медицински университет проф. д-р Анелия Клисарова, според която, така университетът ще бъде полезен на нуждаещи се онкоболни деца и хора с увреждания във Варна.
300 от коледните картички са изработени от 6-те момчета с умствени увреждания, които живеят в защитеното жилище, а 200 – от деца-доброволци от младежка доброволческа организация “Делфините”. Организацията подпомага вече трета година с благотворителни инициативи детската онкохематология.
Коледен благотворителен базар ще се състои на 20 декември 2009 г. (неделя) от 11:00 часа в храм “Св. Михаил” (бул. Борис І, №80). Всеки желаещ може да подпомогне защитеното жилище “Първо ларго” като закупи коледна картичка, украса или коледен венец, изработен от 6-те момчета, които са настанени в жилището.