Снегът спря, пътищата се разчистват, но още са опасни

Архив Варна

20-01-2010, 06:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пътят от Варна за Бургас е затворен, съобщават от Областното пътно управление днес.  Заради преспите, които силният вятър снощи е навял по шосето, то е непроходимо от Старо Оряхово до Обзор. Обходен маршрут няма. Очаква се преди обед снегопочистващата техника да успее да пробие и връзката между двата морски града да бъде възстановена.

След двудневни снеговалежи варненска област е потънала в преспи и лед. Силният вятър навя на места сняг до метър и метър и половина. Според оптимистите обстановката в града вече се нормализира, но песимистите не очакват улиците скоро да бъдат проходими.

17 са катастрофите, регистрирани през последното денонощие, казаха дежурните в КАТ. Пострадали хора при инцидентите няма. Има обаче много зарязани автомобили по улиците в града и извъградската пътна мрежа. От пътна полиция уточниха, че ограниченията на автомагистрала "Хемус" късно снощи, остават в сила и днес - пътуващите към Варна се отклонявани при разклона за Слънчево по стария път Девня - Варна, а влизащите в града от Добрич минават през Аксаково.

Повечето от затворените вчера пътни участъци остават в същото положение. Освен Старо Оряхов-Обзор засега движението е забранено и в отсечките Баир Баши-Кичево, Дюлинския проход, Суворово-Ветрино, Вълчи дол-Добротич, Аврен - Синдел. Бедственото положение в Бяла все още не е отменено.

Състоянието на пътната мрежа във Варна е почти същото като вчера. Все още е забранено и влизането на ТИР-ове в града. Централните булеварди се разчистват в момента, но все още са заледени, трудно проходими и на места има малки преспи, казаха от централата на "Ласиа такси". Според професионалните шофьори влизането с автомобил в кварталните улици е почти невъзможно. Най-тежко е положението в кварталите "Кайсиева градина", "Владиславово", "Възраждане" и "Левски", където вчера вятърът беше най-силен.