Автобусите днес вървят по график, хляб ще има във всички магазини

Архив Варна

20-01-2010, 06:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В 5.30 часа тази сутрин бяха осигурени и разчистени окончателно всички улици и булеварди, по които минават маршрутите на автобусите от градския транспорт. През цялата нощ е продължило разчистването на пътните артерии в града. 23 машини на трите снегопочистващи фирми работили без почивка, за да може поне автобусите да пътуват днес без проблем. Това съобщиха от Община Варна.


8 машини разчистват подходите към училища, детски и здравни заведения и междублокови пространства.


По данни на диспечера на ВиК райони без вода няма, с изключение на част от с. Каменар, където още снощи имаше проблем и с електрозахранването, но той беше решен за по-малко от час. В момента проблем с тока има в ж.к. "Изгрев" поради авария в два трафопоста.


Спешната медицинска помощ през нощта се е отзовала на 12 повиквания. Високопроходимите машини на клуба "Крейзи фокс" в момента са пред общината, за да получат информация за адресите, на които ще разнасят храна на домашния социален патронаж.


Кметът на Варна снощи е разговарял с Валентин Спасов от организацията на хлебопекарите. Изяснено е било, че малките магазини няма да останат без хляб, тъй като те ще се снабдяват от "Метро", който ще бъде зареждан.