Осем убити при стрелба във Вирджиния

Новините

20-01-2010, 08:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Осем души бяха убити от въоръжен нападател в американския щат Вирджиния, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на източник от правоохранителните органи. Имало и много ранени от хаотичната стрелба.
Нападателят е обкръжен в гора от повече от 100 униформени полицаи. Все още не са ясни мотивите му. Полицията установила самоличността на стрелеца.  Той е на 39 години, казва се Кристофър Спейт, живее в Апоматокс, на 300 км югозападно от Вашингтон.


Две от жертвите на стрелбата са съпругата и сина на Спейт, според представител на местните власти. Не са известни подробности за останалите жертви. Мъжът е стрелял и по полицейски хеликоптер, който е бил принуден да се приземи с пробит резервоар. Никой на борда на хеликоптера не е пострадал.
Случаят събуди спомените за черната серия безразборни стрелби през ноември миналата година в САЩ, когато в три различни случая след откриване на безразборен огън бяха убити съответно един, четири и тринадесет души. Последната от тези касапници доби голяма известност, тъй като неин автор бе военен психиатър от Форт Хууд.