В Мадрид връчват Златна награда за туризъм на Балчик

Новините

20-01-2010, 12:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Златна награда за туризъм, хотелиерство и заведения за обществено хранене ще получи на тържествена церемония тази вечер в Мадрид кметът на Балчик Николай Ангелов.

Високото отличие се връчва за 35-ти път от селекционната комисия на Клуб „Лидери в търговията”, която е номинирала търговски обекти и туристически центрове от над 40 държави по света. Призът се присъжда на Балчик за високото качество на обслужване в сферата на туризма, постигнато през последните години. През 2009-та носители на наградата са курорти и компании от Мароко, Южна Африка, Португалия, Испания, Мексико и Обединените арабски емирства.
На тържеството в хотел „Мелия Кастила” ще присъстват представители на правителството на Кралство Испания, членове на дипломатическия корпус, хотелиери и журналисти


Връчването на наградите съвпада по традиция с откриването на  Международната туристическа борса в Мадрид – едно от водещите събития в туристическата индустрия в световен мащаб. Тази година официално участието си в нея са потвърдили близо 8 000 изложители от над 100 страни.