Жена оцеля след седмица под руините на църква в Хаити

Новините

20-01-2010, 13:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Възрастна жена беше спасена днес, след като издържала  седмица под руините на рухнала църква при опустошителното земетресение в Хаити. Тя твърди, че под отломките има още живи хора, но досега оттам са измъквани само трупове. От днес обаче спаситителните екипи приключват активната си фаза. Те вече ще работят само по заявка за издирване на хора, съобщи националната телевизия.


Аплодисменти, сълзи и много надежди. Това предизвика новината за откриването на оцеляла жена. Тя е на възраст между 60-70 години. По време на мощния трус била в катедралата в Порт-о-пренс.


Президентът Рене Превал се е спасил по чудо при земетресението земетресение. Той и съпругата му излезли от президентския дворец само час преди трусът да разруши двореца им. По време на земетресението президентската двойка била в частната им къща. "Всичко започна да се люлее", след това част от къщата рухнала пред очите им. Те не знаели къде се намират децата им и дали са останали живи при земетресението.


Досега международните екипи са спасили 121 души. През последните дни обаче идват само заявки за издирване на пари. С издирването на паричните запаси на банките в Хаити са се заели силите на ООН.