Грами 2010 показва 3D видеоклип на Майкъл Джексън

Варна Лайф

20-01-2010, 16:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Американската звукозаписна академия е подготвила посвещение за поппевеца Майкъл Джексън, който почина внезапно през юни 2009 г. на 50 години.

По време на 52-ата церемония по връчване на награди "Грами", която ще се проведе на 31 януари в Лос Анджелис, ще бъде представен видеоклип в 3D формат на песента "Earth Song" на Джексън. Заедно с обемното изображение на краля на попа на живо ще пеят притежателите на "Грами" Селин Дион, Дженифър Хъдсън, Смоуки Робинсън, Кери Ъндърууд и Ъшър, твърди официалния сайт на церемонията.

3D клипът на "Earth Song" е бил заснет малко преди смъртта на Джексън с цел да бъде излъчено по време на серията от 50 концерта на музиканта в O2 Arena в Лондон. Шоуто озаглавено "This Is It" трябваше да бъде неговото прощално турне. 3D клипът е бил замислен като гвоздей на шоуто. Според дългогодишния сътрудник на певеца и копродуцент на церемонията "Грами" Кен Ерлих, когато Майкъл видял за пръв път видеото "очите му се напълниха със сълзи".

Благодарение на 3D видеото "Earth Song" церемонията "Грами 2010" ще бъде първа в историята на развлекателните тв програми с излъчване на 3D технология.

Академията посмъртно ще даде на Майкъл Джексън специални награди Грами за изключителни постижения и принос в развитието на звукозаписната индустрия.