Разчистват третокласните и четвъртокласните пътища, във Варна са чисти само булевардите

Архив Варна

21-01-2010, 06:18

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В момента се разчистват третокласните и четвъртокласните пътища в областта. Все още са затворени отсечките Баир Баши-Кичево, Булаир-Солник, Пчелник-Венелин, Девня-Манастир и Кривня-Равна. Дюлинския проход остава затворен за всички превозни средства. Движението по автомагистрала "Хемус" вече е нормализирано и няма затворени участъци. Отворен е и пътя за Бургас, нормално е движението по автомагистрала "Черно море", казаха от пътна полиция. Републиканските пътища в областта са почистени и няма критични участъци, увериха от Пътно управление.


Състоянието на варненските улици е малко по-различно. Основните булеварди в града са разчистени за движение, но останалите улици - не. Изключително трудно е движението на автомобили, особено в крайните квартали, казаха от централата на "Ласиа" такси. Все още има зарязани по улиците автомобили и скрити под огромни преспи коли. Сравнително малко автомобили се движат в момента по улиците, като повечето шофьори са сложили вериги.


Пешеходците също да бъдат особено внимателни по улиците. Тротоарите в по-голямата си част са опасни и непочистени. Под утъпканите пътеки има слой лед. На кръстовищата край светофарите се пресича трудно от камарите сняг, струпани от снегопочистващите автомобили край пешеходните пътеки.


Бедствено остава положението в общините Бяла и Ветрино. Сурово, Вълчи дол, Аврен, Долни Чифлик и Аксаково го отмениха и там животът се връща в норалните граници, колкото е възможно в тази ситуация, казаха от Областната управа. Оттам обаче предупреждават гражданите, че се очаква рязко падане на температурите, които ще доведе до нови поледици. Затова всички институции съветват хората да пътуват с автомобили само в краен случай.