Трафикът се върна в нормален ритъм преди очаквания нов снеговалеж

Архив Варна

22-01-2010, 06:11

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Варненският трафик влезе в ритъм в края на работната седмица. По това време на деня по основните булеварди вече има задръствания. Повечето от големите улици са разчистени и има възможност за движение в две платна в една посока, казаха от централата на "Ласиа" такси. Кварталните улици все още не са почистени. Под тънкия слой сняг обикновено е чист лед и е опасно за шофьорите, предупреждават професионалистите.


Натоварено е движението предимно в посока към центъра на града. Колоните се движат бавно по бул. "Сливница", бул. "Владислав", дълго се чака на светофара на кръстовището до Икономическия университет. Трафик има на бул. "Цал Освободител" и по околовръстното шосе в двете посоки. Всички светофари в града работят нормално. В момента няма катастрофи по варненските улици.


30 са пътните инциденти, регистрирани на територията на областта през последното денонощие, каза за "ВарнаУтре" дежурният в пътна полиция. При инцидентите има ранен 1 човек. Той е в добро състояние и дори не се е наложило да бъде приет в болница.


Пътищата в област Варна са проходими при зимни условия. В момента няма затворени пътни отсечки. Снегопочистваща техника лугира и опесъчава улиците във Варна и опасните пътни участъци в региона, казаха от общината. Оттам допълниха, че в момента автобусите от градския транспорт се движат по всички линии, но с големи закъснения, в някои случаи до половин час. Община Варна призовава гражданите да се погрижат, ако вече не са го сторили, за почистването пред жилищните входовете, пред търговските и офисните площи, които обитават. Да използват, при нов снеговалеж, автомобилите си само при неотложна необходимост.