Училищата се отопляват без прекъсване

Архив Варна

22-01-2010, 09:57

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Училищата във Варна и региона се отопляват денонощно, седем дни в седмицата и без прекъсване. Има подсигурено достатъчно гориво за всички. Сградите са топли и децата учат в нормални условия.  В събота и неделя училищата ще бъдат отоплявани без прекъсване и в понеделник в класните стаи ще е топло. Ако няма някакви извънредни ситуации, в понеделник всички ще са на улище. Това каза за "Варна утре" шефът на Регионалния инспекторат по образованието Николинка Даскалова.


Г-жа Даскалова уточни, че е дадено право на директорите да преценят дали в понеделник първата смяна да започне в по-късен час, в зависимост от обстановката в града. В днешния ден примерно, училището в Тополи е започнало занятия в 9 часа сутринта, за да могат децата да стигнат навреме.


Ако има някакви промени в часа всеки класен ръководител ще прозвъни родителите на децата от класа, за да ги уведоми на време. Ако наистина ни застигне такава тежка буря, каквато прогнозират метеоролозите и се наложи отново да бъдат прекъснати учебните занятия, всички варненци и хората от областта ще бъдат уведомени още в неделя. Да се надяваме обаче, че няма да се наложи, обясни николинка Даскалова.