Планини от боклуци зариват кварталите

Архив Варна

22-01-2010, 10:58

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Камари с боклуци има около всички контейнери във варненския район "Младост", установи проверка на "ВарнаУтре". В жилищен комплекс "Възраждане" казаните направо не се виждат, тъй като са останали зарити под хилядите торбички, кашони, бутилки и всевъзможни отпадъци. вече няма никакво значение дали бобъра е жълт, син, зелен или метален, тъй като всичко е станало една обща планина от натрупана смет.


Подобно е положението и на много други места в града, алармираха наши читатели. Купчини с боклук могат да се видят дори и около казаните в централната част на Варна и най-вече в по-малките уличики.
Въпреки уверенията на кмета Кирил Йорданов, че боклука от всички контейнери ще бъде извозен преди очаквания нов снеговалеж тази вечер, реалната картина показва точно обратното.


Вярно е, че снега около казаните не изчистен, напротив - дори снегорините са натрупали нещо като снежен бент, който съвсем възпрепятства достъпа на сметоизвозващите камиони до бобрите. На всичко и самите казани не могат да бъдат помръднати, тъй като колелата им са заледени.
Грамади от смет бият на очи най-много във „Владиславово”, „Възраждане”, „Трошево”, „Левски” и „Цветния квартал”.


Единствената утеха за хората, като че ли са обещаните от метеоролозите минусови температури, които няма да позволят на боклуците да се вмиришат и да разнесат някаква зараза. Изобилиието от отпадъци обаче е добре дошло за уличните кчета, които с кеф разравят сметта, търсейки нещо за хапване.