Паяците нонстоп вдигат коли на нагло паркирали шофьори

Архив Варна

22-01-2010, 12:04

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Варненските шофьори да се съобразяват със зимната обстановка и да не паркират колите си на места, където биха възпрепятствали работата на снегопочистващата техника, градският транспорт, бърза помощ, пожарната, сметоизвозването и други." Към това настойчиво призова чрез "ВарнаУтре" Димитър Алатов - шефът на общинските паяци, които вдигат неправилно паркирали автомобили. 


Службата притежава два паяка, които не са спирали работа и за миг откакто натрупа снега. Естествено сега просто преместват автомобилите, без да ги откарват на специализирания паркинг. Алатов беше категоричен, че до момента не са отказали на ничие повикване. Става въпрос за рамките на целия град. разбира се подопечната му служба не налага глоби, тъй като не прибира автомобили, а просто помага, като ги отмества от места, където пречат.  


"Хората трябва да разберат, че няма как улиците да бъдат изчистени, боклука изхвърлен и т.н. без поне малко помощ от тяхна страна. А то става точно обратното - всеки спира колата си където види пролука и си мисли, че като я заключи и замине си е решил личния проблем. Така обаче задълбочава проблема на много други хора, а като имаме предвид колко шофьори постъпват по този неблагоразумен начин, ето ти проблем и за целия град.


Първо снегорините не могат дори да влязат в някои улици, камо ли да ги изчистят, заради това паркиране от типа на кой-където му падне. Второ, автобусите от градския транспорт на места са принудени да правят маневри на магия за да продължат по маршрута си. Мога да изреждам и още, но вече споменах за линейките на бърза помощ. Същото е и в случай на пожар - как колите на огнеборците ще доближат до мястото на пожара, ако всеки е паркирал без оглед на последствията", комментира още Алатов. И добави, че като началник на паяците е изключигтелно доволен от работата на своите подчинени, а службата му като цяло се стреми да получи положителна оценка за работата си от страна на кмета.