Недоволни от снегопочистването съдят общината за 1 лев

Мисия Варна

22-01-2010, 12:54

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Неколцина недоволни от снегопочистването на града варненци са решили да съдят общината за нанесените им материални и нематериални щети на обща стойност 1 лев. Това става ясно от страница във Фейсбук озаглавена "Община Варна... къде са снегорините?". От там Кирил Георгиев призовава всички граждани, които са се почувствали ощетени от общината да се присъединят към колективния иск.


Друг участник в цитираната страница от социалната мрежа - Веселин Георгиев, пък алармира варненските шофьори в никакъв случай да не минават по улицата зад сгрдата на кметския билдинг (б.р. "Марин Дринов"), защото е "адски заледена и не може да се кара" по нея.
Бдителният за действията на общината Кирил Георгиев недоволно съобщава на фейсстраницата, че днес около 14.00 часа, боклукчийски камион просто е минал покрай препълнените с отпадъци казани без изобщо да спре. И уверява, че около бобрите няма никакви паркирани коли, които да пречат. Цитиран е и адреса - улица "Радост" в квартал "Трошево".


Длъжни сме са отбележим, че тази страница във фейсбук не е пълна само с критики към общината и кмета. Напротив - Галин Григоров е доволен и изразява това публично - "Всичко почистиха, а данъци не съм плащал още". Кратко и красноречиво. Вероятно той е един от съгражданите ни, които кметът неотдавна визира с думите, че идна сериозна по численост група граждани живее в града, но по различни причини не плаща данъци, а в същото време хем има принос към появата на уличните дупки, хем надавай вой, че общината не ремонтирала пътищата.