Снежната буря затвори пътищата към Варна, стойте си у дома

Архив Варна

23-01-2010, 07:38

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Почти всички пътища от и към Варна в момента са затворени заради силния вятър и снегонавяванията, казаха от Областното пътно управление. Затворена за движение в двете посоки е автомагистрала "Хемус", всички третокласни пътища в областта са непроходими.

 

Все още може да се мине по пътя Варна-Добрич, но с вериги. Според Пътна полиция, в близките часове се очаква и тази отсечка да бъде прекъсната.

 

Пътят Варна-Бургас също не е затворен още, но там движението е изключително трудно заради слабата видимост и силния вятър, който навява снега като стена пред шофьорите.

 

Силният снеговалеж наложи да бъдат затворени пътищата в общините Шабла, Добрич и Каварна. Има ограничения по стария път за Девня. В близките часове ще бъде затворена отсечката Баир Баши-Кичево.

 

Призори днес три машини са преустановили почистването на пътя Варна-Каменар и всякакви опити да осигурят движение по него. В момента пътят е непроходим.


Сняг вали в по-голямата част от Варненска област. Според спасителните екипи най-тежко е положението в общините Суворово и Вълчи дол. Най-големи проблеми създава силният вятър в съчетание със снеговалежа. Във Варна скоростта му достига до 20 м/сек, а на нос Калиакра скоростта му е 32 м/сек. Вълнението на морето е 3-4 бала.


В момента температурата във Варна е минус 11 градуса, а на морската вода - около 3 градуса.


Бурният вятър наложи рано тази сутрин да бъде затворено пристанище Варна.

 

Без ток са били части от местностите Акчелар, Манастирски рид, кв. Виница - между улиците "Константин Павлов" и "Св. Прокопий", част от ул. "Струга" в р-н "Одесос", част от район "Младост" и бл. 25 във "Владислав Варненчик".


Райони без вода засега няма, съобщиха от ВиК.


От община Варна твърдят, че градският транспорт се движи по график с изключение на автобусите 31А и 18.