Суворово обяви бедствено положение, спряха междуградските автобуси

Архив Варна

23-01-2010, 08:35

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Община Суворово обяви бедствено положение преди по-малко от час заради изключително тежките метеорологимни условия и обилния снеговалеж. Прекъснат е достъпът до общината. Няколко села нямат ток.


В същото време автогара Варна затвори в буквалния смисъл. Нито един автобус не може да потегли от града заради лошите пътни условия и множеството затворени пътища в областта. Автомагистрала "Хемус" все още е затворена и в двете посоки. Това на практика прави невъзможно пътуването извън Варна, а и пристигането на автобуси в града от други места.


Екипи на гражданска защита от снощи спасяват хора и автомобили, закъсали в снега, каза за "Варна утре" директорът Владимир Иванов. Най-сложна била операцията по изтеглянето на ТИР, закъсал на магистралата тази сутрин. Спасителните екипи на гражданска защита продължават и в момента да изтеглят коли от магистралата. Владимир Иванов обясни, че благодарение на помощта на кмета на Аксаково Атанас Стоилов гражданска защита успяла навреме да помогне на 15 автомобила, в които имало повече от 20 души. Возилата били закъсали в местността Добрева чешма, където преспите достигат до метър, метър и половина. Кметът на Аксаково подсигурил машини, с които колите ибили изтеглени много по-бързо.