Булевардите са чисти, движението - спокойно

Архив Варна

23-01-2010, 13:12

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Предвижването с автомобил във Варна е сравнително спокойно и безпроблемно. Основните пътни артерии са разчистени, а булевардите - до асфалт и с по 2 ленти във всяка посока. По-сложно е за пешеходците, защото тротоарите не са изчистени още, а предвижването по платното е рисковано, заради купчините от сняг, избутан от техниката към бордюра.


Все още е затворена магистрала "Хемус" - в посока София, по трасето има преспи по 3-4 метра, каза зам.-областният управител Славчо Славов. Около 13 часа беше пуснато движенито в платното към Варна. Тази нощ 64 души, закъсали в колите си на аутобана, са били спасени и докарани във Варна, каза шефът на "Гражданска защита" инж. Иванов каза още, че от снощи в 1,30 ч. до момента са извозени 64 души, които са пътували в автомобили по автомагистралата. В момента няма бедстващи пътници, но има много изоставени коли. Старият път за София през Девня също е затворен за преминаване на автомобили.

Само за автомобили с вериги е отворен пътят за Добрич. Там продължава разчистването. Четири общини във Варненска област - Суворово, Бяла, Вълчи дол и Аксаково, вече обявиха бедствено положение заради лошите метеорологични условия.

В Суворовско са затворени всички шосета с изключение единствено на отсечката от Девня за село Чернево. Част от селата Николаевка и Просечен са без ток, както и село Орешак. Аварийни групи се опитват да стигнат до селата, за да отстранят авариите.

Във Вълчи дол бедственото положение е обявено от 12 часа днес до понеделник. Първият ден от седмицьата вече е обявен за неучебен. Засега тук няма села без ток, а хляб се доставя от Вълчи дол със специализирана високопроходима верижна машина.


В община Аксаково пък бедственото положение не важи само за самия град, тъй като там пътищата са разчистени и автобусите се движат. Тежко е положението в местността Баир баши, а пътят към село Кичево, все още е затворен. Както и пътищата от Баир баши към Виница и към Добрич. Снегопочистващите машини работят в недостъпния участък, но се изчаква вятърът да спре, за да може да се разчисти по-добре.


С шейна пътуваше хлябът през последните 4 дни и до село Болярци, Авренска община. Днес обаче дори джип не може да излезе и влезе в селото, заради огромните преспи по пътя за него. Местните масови месят хляб и си заемат брашно и мая, разказаха по телефона читатели на ВарнаУтре.

В община Бяла има големи навявания и духа силен вятър.