Температурите падат до минус 22 градуса

Архив Варна

23-01-2010, 14:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Силният северен вятър, който бушува в Източна България, ще отслабне, а валежите от сняг ще спрат още тази нощ. Лошата новина е, че температурите ще продължат да падат, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще е много студено – особено в Северна и Източна България. В неделя валежите ще спрат. Облачността навсякъде ще се разкъса и намалее до незначителна. В Източна България ще продължи да духа умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 13 и минус 18 градуса, максималните между минус 10 и минус 5 градуса.

В понеделник сутринта ще е изключително студено – особено в Северна България, където на места минималните температури ще се достигнат под минус 22 градуса. След това вятърът в източните райони ще отслабне, а времето ще е предимно слънчево. В понеделник обаче няма да бъдат отбелязани рекордно ниски температури за януари. Досега от началото на годината не са регистрирани рекордно ниски

Омекване на времето ще настъпи във вторник, когато ще се заоблачи и температурите ще започнат бавно да се повишават. В Източна България ще бъде доста ветровито и особено по Черноморието, където ще духа силен и временно бурен северен вятър. Ще има снежни виелици и условия за навявания. Почти без валежи ще останат западните райони от страната, а по-късно през деня ще започне и разкъсване на облачността.