Почти всички пътища във Варненска и Добричка области са затворени

Архив Варна

23-01-2010, 15:42

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, информира Агенция „Пътна инфраструктура” . Температурите са в интервал от минус 19 градуса до плюс 3 градуса по Целзий. Времето е предимно облачно. Сняг превалява в Източна и Южна България. Почти всички пътища във Варненска и Добричка област са затворени с изключение на Варна - Добрич и Варна - Бургас. Автомагистралата е затворена в посока Варна - Шумен, в посока Шумен - Варна е отворена.


Всички пътища са затворени и в област Добрич. Изключение правят пътищата Добрич - Варна, Добрич - Балчик и Добрич - Карапелит - Хитово - Коларци. По отворените пътища в областта всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.


Видимостта по пътя Добрич - Варна е силно намалена след разклона за село Дебрене. Силният вятър образува снежна пелена и ограничава видимостта до 5 метра.


Затруднено е движението поради снегонавяване в областите Шумен, Разград, Силистра и Бургас. Намалена е видимостта поради снегонавяване в Бургаска и Старозагорска област. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. Частично заледени участъци има в областите Монтана (Петрохан), Хасково, Шумен, Бургас и Сливен.

В областите Сливен, Варна, Добрич, Шумен, Русе, Разград, Хасково (в района на Тополовград) духа силен вятър. Сняг вали на "Хемус" от Чурек до тунел "Правец". Опасност от заледявания има на виадуктите и мостовете по магистралите. Затворени са проходите Етрополе - Златица, Твърдица - Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Троян - Кърнаре, Върбишкият и Дюлинският проход.

На територията на Областно пътно управление - София са затворени пътищата Чибаовци - Свидня и Етрополе - Тетевен. 


За движение в Пловдивска област са затворени участъците Павел баня - Брезово - Пловдив (между село Стряма и село Калековец), като обходният маршрут е Стряма -Чекерица - п. в. "Трилистник" на магистрала "Тракия". 


В Бургаска област е затворен път Царево - Ахтопол - Резово и участъка Бургас - Карнобат от магистрала "Тракия". По пътя Обзор - Слънчев бряг всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През Ришкия проход товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета.